Uporabila sem medicinsko pravo pri napačno zdravljeni opeklini

Pred leti sem se zelo opekla po celotnem telesu z vročo vodo. Na koncu zdravljenja sem bila skoraj primorana uporabiti medicinsko pravo, ki mi je bilo v pomoč pri uveljavnjanju mojih pravic.

Uporabila sem medicinsko pravo pri napačno zdravljeni opeklini

Imela sem komaj dvajset let, ko sem utrpela hude poškodbe obeh nog in del zgornjega telesa. Po končanem zdravljenju sem uporabila medicinsko pravo v pomoč za uveljavljanje odškodnine. Polila sem se namreč z vrelo vodo. Kar nekaj časa je minilo, skoraj dve uri, preden je prišla zdravniška pomoč. Med tem časom sem od bolečin omedlela. Na trenutke sem se zavedala kaj se dogaja, ko sem ležala v hladno ledeni vodi, da preprečimo še hujše posledice, ki jih je vrela voda povzročila na telesu. Z rešilcem so me odpeljali v bolnišnico najprej na operacijo. Bila sem pod narkozo, ko je potekala celotna operacija. Do napake pa je v bistvu pišlo že prej, ko je prišla nujna medicinska pomoč. Pri tem sem dobila napačno zdravilo, ki pa je bilo v času operacije problem. Ker sem bila jaz nezavesta, nisem mogla niti povedat, kakšno zdravilo sem dobila. Na tem mestu sem se poslužila pacientovih pravic, ki jih obravnava medicinsko pravo na vseh področjih zdravljenja. Zaradi napačnega zdravila sem imela hujše posledice, kot bi bile sicer. Ko sem se zbudila iz narkoze, sem občutila hude bolečine. Najhujše je bilo previjanje ran. Pri tem se je vsa koža ponovno odtrgala od telesa. Pravijo, da so pri opeklinah najhujše bolečine. Ker je obstajalo tveganje za edem pljuč, so me zdravniki redno pregledovali. Zaradi bolečin sem prejemala tudi morfij.

Torej napaka je bila storjena pred operacijo zaradi napačnega zdravila. Vsako dokazovanje krivice, ki ga obravnava medicinsko pravo, je potrebno dokazati. Ta del je bil najtežji. Pri tem mi je pomagala odvetiška družba, ki se spozna na medicinsko pravo, ki obravnava napačno zdravljenje in njegove posledice. Na koncu postopka smo dosegli izvensodno poravnavo.

Scroll to top