Najboljša je jutranja kava v tišini, ko še vsi spijo

Če bi načela temo, kdaj mame najdemo čas, da imamo malo časa zase, bi večina rekla nikoli, ali pa je to tistih pet minut zjutraj, ko še vsi spijo. Jaz obožujem svoje jutranje kave, ravno zato, ker imam mir. Tako sem se navadila, da grem zvečer spat skupaj z otroki in tako se zjutraj že zbudim okoli 5 ure zjutraj.

Potem pa si pripravim čaj, zajtrk in kavo. Ko si skuham kavo, pa se usedem v dnevno in prežgem televizijo. Ker imam zelo rada dokumentarne oddaje in jih čez dan ne utegnem gledati, jih tako gledam zjutraj ob pitju kavice. Spomnim se enkrat, ko se je prebudil tudi mož in se mi pridružil, ker je mislil, da sem zjutraj osamljena. Jaz pa sem mu lepo razložila, da lahko gre nazaj spat, ker jaz uživam biti zjutraj sama.

Nisem ga hotela užaliti, da bi mislil, da ga nočem imeti zraven sebe, skušala sem mu razložiti, da imam čez dan toliko ropota, dela, ljudi, da mi zjutraj enostavno paše biti sama. Mož je razumel, pravzaprav je šel z veseljem nazaj spat. On pa je večerni človek in mu paše zjutraj malo dlje spati. Tako da smo sedaj vsi srečni in zadovoljni.

Jaz pa včasih, preden zaspim že pomislim na svojo jutranjo kavo in tako dobre volje zaspim. Mirna jutra mi pomenijo ogromno in upam, da bom imela še dolgo takšen ritual. Čez dan tako ne potrebujem miru, lahko vse naredim z veseljem, kar me čaka, če le imam svoja jutra, ko v tišini pijem prvo jutranjo kavo.

Scroll to top